قبل از اینکه بخوام در مورد عسل در بارداری صحبت کنم،بهتون تبریک میگم، امیدوارم قدم نوزادتون پر از خیر و برکت باشه . همه ی ما شنیدیم که مصرف عسل برای نوزادان زیر یک سال ممنوع است ولی ایا این هشدار مصرف عسل شامل جنینی که درون رحم مادر هست را نیز شامل میشود؟ در ادامه قصد داریم با پاسخ به این سوال به صورت مفصل مصرف عسل در بارداری درکنار شما باشیم.
اگر یه مدتی کوتاهی در اختیار ما قرار دهید به صورت مشروح به سوال فوق پاسخ کامل خواهیم داد؛ چرا که لازم هست شما نیز با بررسی هایی که ما کردیم همراه باشید تا شما هم مثل ما کامل قانع شوید
یک هشدار جدی و مهم که برای هیچ کس پوشیده نیست؛ آن است که خوردن عسل برای نوزاد کمتر از 12 ماه ممنوع است اما چرا؟ چون در عسل خام هاگ ها و باکتری هایی وجود دارد که ممکن است روده و معده ی کوچک و توسعه نیافته نوزاد نتواند عسل را هضم کند ، البته این اتفاق بصورت نادر ممکن است بیوفتد .
اما خوردن عسل در دوران بارداری به شما یا فرزند داخل رحمتان آسیبی نمی رساند. این به این دلیل است که معده بالغ شما میتواند با باکتریهای موجود در عسل که گاهی اوقات نوزادان به دنیا امده را به بیماری نادری به نام بوتولیسم مبتلا میکند، کنترل کند.
حتی اگر باکتریها بتوانند از معده شما عبور کنند، تحقیقات نشان میدهد که بعید است که از طریق جفت به جنین شما در رحم منتقل شود. در موارد نادری که زنان باردار به بوتولیسم مبتلا شدهاند، این بیماری در نوزادان آنها تشخیص داده نمیشود.
گفته میشود، اگر مشکلات یا ناهنجاریهای گوارشی مانند بیماری کرون، بیماری التهابی روده یا جراحی قبلی معده دارید، بهتر است به خاطر سلامتی خود از مصرف عسل بارداری اجتناب کنید. بزرگسالان و کودکان بزرگتر مبتلا به این بیماری ها ممکن است بیشتر مستعد عفونت ناشی از باکتری های موجود در عسل باشند که باعث بوتولیسم می شود.
از نظر تغذیه ای، عسل می تواند به عنوان یک جایگزین خوشمزه و سالم تر در برابر شکر باشد. عسل حاوی مقادیر کمی آنتی اکسیدان، مواد معدنی و آنزیم هایی است که برای سلامتی شما مفید می باشد. همچنین می توان از آن به عنوان داروی سرفه یا برای تسکین گلودرد استفاده کرد و برخی از انواع عسل به بهبود زخم ها کمک می کند.
مصرف داروهای شیمایی در ایام بارداری توصیه های ممنوعه هست که همیشه از طرف پزشکان صادر می شود؛ اما مگر می شود طوری زندگی کرد در دوران بارداری به سرماخوردگی مبتلا نشد؟ ما یک توصیه مهم داریم که علاو.ه بر تاثیر گرفتن از توصیه پزشک خود می توانید سرماخوردگی دوران بارداری را درمان کنید
عسل طبیعی به دلیل داشتن خاصیت ضد ویروسی با کاهش التهاب بدن به خصوص التهاب گلو درمان سرماخوردگی شما را رقم می زند؛ جالب است بدانید نه تنها باعث دفع ویروس های سرماخوردگی می شود حتی باعث کاهش فعالیت ویروس کرونا در بدن نیز هست.
اما زیاده روی نکنید. عسل همچنان یک قند افزوده است و بهتر است در حد اعتدال مصرف شود. انجمن قلب آمریکا به زنان توصیه می کند مصرف قند خود را به بیش از 6 قاشق چایخوری در روز محدود کنند. اگر مراقب وزن خود هستید یا دیابت بارداری دارید و باید قند خون خود را کنترل کنید، ممکن است بخواهید از عسل و سایر قندهای اضافه شده به طور کلی اجتناب کنید.
همانطور که اطلاع دارید عسل سرشار از گلوکز می باشد اما متاسفانه مصرف زیاد عسل در بارداری باعث جم شدن بیش از حد گلوکز در بانوی باردار شده و منجر به دیابت نوع 2 بارداری می شود؛ اما بد ماجرا به اینجا ختم نشده و باعث حساسیت نیز می گردد که در صورت ادامه مصرف می تواند عوارض زیر را به جای بگذارد
یکی از تجویز های سنتی که برای سقط جنین انجام می شود مصرف عسل در بارداری همراه با دانه ی کنجد می باشد که به شدت بدن جنین و مادر دچار عوارض می کند؛ بنابراین توصیه می شود هنگاه مصرف عسل در بارداری حتی المقدر تا 1 روز از مضرف دانه کنجد پرخیز شود
در نهایت از طرف کارشناسان مجموعه عسل حاج گهرنیا باید بگویم شما مادر عزیز میتوانید به راحتی در دوران حاملگی عسل مصرف کنید ولی به شما توصیه میکنم جانب احتیاط را رعایت کرده و عسل پاستوریزه استفاده کنید و البته قبل از شروع به مصرف عسل با پزشک خود مشورت کنید.